Salsskrivningen den 15/2

Onsdagen den 15/2 mellan klockan 8.15-12.00 skriver alla åk 2 en utredande text/PM i svenska och svenska som andraspråk. Lunchen serveras 12.05-13.15 och efter det är det vanligt schema på eftermiddagen.

Alla som läser SVA ska vara i sal 1056 där både Sofia och Angelica kommer turas om att vara vakter.

NA15 som läser Sve 2 kommer att vara i en ny sal enligt schemaläggarna. Ni ska vara i 0041. Maria kommer att vara provvakt där.

Mycket viktig information:

Det är viktigt att ni kommer till provet i god tid och att ni har någonting med er som ni kan äta och dricka under provtiden. Ni ska också ha med er datorn och under provet kommer internet att behöva stängas av på varje enskild dator. Kontrollera på kvällen innan att din dator är fulladdad. Du ska också ha med dig häftet med texter som du ska ha läst igenom innan och som du ska använda som källor när du skriver din utredande text/PM. Om du behöver gå på toaletten under provet finns en toalista längst fram där man skriver sitt namn. Om någon annan är på toa samtidigt får du vänta. Mobiltelefonerna är naturligtvis avstängda och läggs i ”mobilhotellet” direkt när ni kommer in i klassrummet på morgonen. Ni ska inte skriva ert namn någonstans i dokumentet och inte heller döpa dokumentet till ert namn. Istället döper ni det till antingen ”Sva 2 Angelica och ditt personnummer” eller ”Sve 2 NA15 och ditt personnummer”.

Under provet kommer det finnas ordlistor på svenska och ordböcker på några modersmål och svenska. Pappret med en mall över texten får också användas samt texthäftet med källorna.

När ni är klara med er text ska ni räcka upp handen så kommer provvakten fram och hjälper er med att föra över texten till ett USB och till rätt urkundadress. Du raderar sedan dokumentet från din dator när provvakten säger att du kan göra det.

Lycka till på provet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s