Veckoschema Sva 3 Yrkesinriktad

V.42 Genomgång av kursmål och vi fortsätter arbetet med retorik. Vi går igenom retoriska stilfigurer som finns på s. 32-33 i läroboken och talanalysfrågorna på s. 77 i läroboken (Svenska impulser 3).

V.43 Vi fortsätter retorikarbetet med att analysera olika tal utifrån talanalysfrågorna på s. 77 och på fredagslektionen genomför eleverna ett individuellt prov i talanalys av ett tidigare analyserat tal i helgrupp.

V.44 LOV!

V.45 Vi börjar arbeta med examinationsuppgift 2 som handlar om att skriva ett argumenterande tal, hålla det inför klassen, svara på motargument och till sist att analysera sitt eget tal. Två restaurangelever håller sina tal redan denna vecka eftersom de åker på praktik nästkommande veckor.

V.46 Fortsatt arbete med examinationsuppgift 2. Eleverna skriver klart sina argumenterande tal och skapar tillhörande Powerpoints.

V.47 Talmanus mejlas till angelica.castenskiold@arlandagymnasiet.se, eleverna övar på sina tal och håller sina tal på fredagen.

V.48 Eleverna analyserar sina egna tal då dessa filmades under förra veckan och analysen mejlas till angelica.castenskiold@arlandagymnasiet.se.

V.49 Examinationsuppgift 3 presenteras som handlar om att skriva ett PM.

V.50 Arbete med examinationsuppgift 3. Angelica börjar prata mittkursresultat med er så ni vet hur ni ligger till i kursen hittills.

V.51 Angelica fortsätter prata mittkursresultat med er så ni vet hur ni ligger till i kursen hittills. Julavslutning i slutet av veckan.

V.52 JULLOV!

V.1 JULLOV!

V.2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s